За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

Журито на WOMEX 2022: Седемте самураи  

Преди по-малко от 24 часа WOMEX представи състава на журито, което ще оценява кандидатурите в showcase и конферентната програма 2022, както и името на куратора на клубната програма. Както и в предишните години, и за 28-то издание на престижното музикално събитие организаторите са събрали интересни и ценни специалисти от музикалната индустрия, които ще се превъплътят в Седемте самураи (3 жени + 4 мъже) – както по традиция е известно журито. Мисията им според Антонио Гимараиш (Португалия), който отново е представителят на страната – домакин в журито, е: “Дълбоко вярвам, че музиката е едновременно път и възможност за диалог между хората. Тя ни учи да слушаме, да уважаваме и ценим баланса и разнообразието, да разбираме хармонията и да творим и работим в екип.” 

Петима от Седемте самураи ще оценяват кандидатурите на музикалните проекти и артист-изпълнителите от България за участие в showcase програмата на WOMEX 2022Напомняме Ви, че крайният срок за подаването на кандидатури е 18.03.2022 (петък)

SHOWCASE ПРОГРАМА
Антонио Гимараиш (Португалия) 
Представителят на домакините през 2021 в журито през годините е основател на различни музикални бизнес проекти, включително звукозаписно студио, компания за сценично осветление и озвучаване, независим лейбъл, както и на една от първите независими музикални агенции в страната. В момента той е собственик и главен мениджър на AMG Music, чрез която популяризира португалската музика, събития и проекти, компании и артисти пред международна публика. 

Агустин Лопес Коста Пас (Испания)
Той ръководи Industria Works – независима музикална компания, базирана в Лос Анджелис, Калифорния. Агустин Лопес работи с латиноамерикански и испански артисти като Nicola Cruz, Fuel Fandango, Mala Rodriguez, Chancha Vía Circuito, El Búho и много други. 

Хадас Вануту (Израел)
Тя е в музикалната индустрия на Израел повече от 20 години. В продължение на 10 от тях е артистичен директор на едно от най-големите и прочути музикални пространства в страната: The Yellow Submarine. Хадас Вануту е съосновател и артистичен директор на израелския International Music Showcase Festival (IMSF) и главен продуцент и ръководител на артистичния екип на Jerusalem International Jazz festival.

Йоанна Виедо – Жак (Полша)
Музикалното пътуване на Йоанна започва през 2012, когато се влюбва в традиционната музика от сърцето на Полша. Мениджър е на някои от водещите фолк групи като Janusz Prusinowski Kompania, Tęgie Chłopy, Lautari и Maniucha & Ksawery. Ръководи музикалната агенция Wodzirej, партньор е във фестивала Mazurkas of the World и Пролетния карнавал в сърцето на Варшава – празник на традиционната музика и танц. 

Маркус Тауанда Гора (Зимбабве)
В неговия свят са Хараре и водопадът Виктория. Мениджър е на Mokoomba – най-известната етно фюжън група от Зимбабве – и на ежегодния музикален фестивал Jacaranda Music Festival. Маркус е съосновател и директор на First Floor Gallery в Хараре и зам.председател на Управителния съвет на Националния съвет по изкуствата на Зимбабве

КОНФЕРЕНТНА ПРОГРАМА
Бойма Тъкър (Сиера Леоне / САЩ)
Той е музикален продуцент, DJ, автор и културен активист. Бойма Тъкър е управляващ редактор на Africa is a Country, съосновател на Kondi Band и основател на звукозаписния лейбъл INTL BLK.

Мари Фол (Франция / Нидерландия)
Тя е независим консултант, културен мениджър и изследовател като понастоящем работи в Нидерландия. Защитник на международното културно сътрудничество, Мари е президент на On the Move – базираната в Белгия международна мрежа за културна мобилност. Също така работи с Keychange – световното движение за полово равенство в музикалната индустрия. Мари Фол споделя: “За мен WOMEX обединява различни общности, които искат да се включат в по-справедлив, по-справедлив и ангажиран музикален сектор и общество. Конференцията е идеалното място за осъществяване на така необходимия глобален обмен за повече справедливост и разнообразие във всеки аспект на света на музиката. За мен е истинска чест да обединим усилията си с Бойма Тъкър като самураи на конференцията 2022, за да помогнем за формирането на конферентната програма и важните дискусии на WOMEX.”

КЛУБНА ПРОГРАМА – КУРАТОР
Хуан Ортис де Залбумбиде (Колумбия / Швеция)
Хуан е съосновател и партньор в M3 Music – мениджърската компания, стояща зад световния успех на артист – изпълнители в латино алтърнатив и електронната музика като Bomba Estéreo и Mitú. Хуан се премества в Швеция преди 4 години и оттогава работи като консултант, прилагайки своите виждания и креативност за усилването на връзките между музикалните компании по света.

Седемте самураи в журито на WOMEX 2022 влагат своята страст към world музиката и високи стандартни на професионализъм. Нека не забравяме, че самият факт, че специалисти от подобен ранг ще чуят и оценят български проекти вече е значителна крачка напред в популяризирането на нашата музика. Надяваме се, че БМА ще има възможност за четвърти път да направи официален национален щанд и каталог на България в Лисабон, Португалия, от 19 до 23.10.2022. Пожелаваме успех на всички кандидатстващи колеги! 

Подробна информация за начина за кандидатстване вижте тук

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg