За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

Showcase журито на WOMEX 2020:  Седемте самураи  

Верни на обещанието си, преди малко повече от 24 часа организаторите на 26-то издание на престижното музикално събитие публикуваха информацията за Седемте самураи (5 + 2) на WOMEX, които ще оценяват кандидатурите за showcase и конферентната програма 2020. 

Споделяме с Вас състава на журито, което ще оценява нашите (надяваме се) кандидатури: тези на музикалните проекти и артист-изпълнителите от България за участие в showcase програмата на WOMEX 2020. Напомняме Ви, че за първи път във фокуса на събитието са Балканите – шанс, който ще е изключително тъжно да пропуснем. Още повече, че на предишните две издания на WOMEX 2018 и 2019, на които Българска музикална асоциация организира национален щанд, това беше най-често задавания ни от изложители, организатори и публика въпрос.  

И така, Самураите на WOMEX 2020 Showcases са:
Сара Коксън – Великобритания
Вече около 30 години кариерата й е свързана с фолк и world музиката основно като букинг агент и музикален журналист в престижното списание fRoots. В момента Сара Коксън е главен букинг агент и артистичен съветник в британската компания Alan Bearman Music, специализирана в наемането на артисти и организацията на музикални събития фолклор, етно, акустична музика.

Харун Изер – Турция
Директорът на Джаз фестивала в Истанбул има над 20 години в музикалната индустрия, част е от екипа на престижния фестивал от около 15 години, през които успешно развива различни негови направления като разширява музикалните му граници. През 2018 той въвежда Vitrin – нова showcase програма в рамките на фестивала, която има и изключително успешен концертен тур. Харун Изер има значителен опит както в наемането на артист – изпълнители, така и в организирането на музикални събития в и извън джаз фестивала в Истанбул. Той е хоноруван преподавател по музикален бизнес в Джаз академията на Истанбулския университет, създадена през 2013, и води специализирани джаз предавания в местната радио станция Açık Radyo.

Джордана Лий – САЩ
Директор на Aтриума „Дейвид Рубинщайн“ в Линкълн център в Ню Йорк – артистично пространство, открито с нейна помощ през 2009. Атриумът е дом за съвременни иновативни изкуства на артисти от цял свят. През изминалите 10 години в него са изнесени над 900 спектакъла с участието на артист- изпълнители от почти 100 страни. 

Марко Пералес – Испания
Той е в музикалната индустрия от 2008 насам като един от основателите на Cityzen Music – мадридска компания, специализирана в букинг и музикален мениджмънт. Понастоящем Марко Пералес работи като букинг агент и мениджър със световно известни музиканти като Oumou Sangaré и Cheikh Lô. Известен е с нюха си за откриване на Следващия голям талант и ухо, което умее да чуе потенциала в смели до невероятност cross genre проекти. 

Балаш Вейер – Унгария
Той е етномузиколог, програмен директор на фестивала “Ритмо” в Будапеща, член на журито на World Music Charts Europe. Балаш е водещ експерт в проекта „MOST“ на програма Creative Europe и представлява град Веспрем в мрежата на ЮНЕСКО “Градове на музиката”. Балаш Вейер е продуцент на музика за филми и телевизионни сериали, музикален журналист, консултант за Европейски столици на културата и председател на Music Hungary – асоциацията на унгарската музикална индустрия. Неговата компания Hangvető е организатор на домакин на WOMEX 2020 в Будапеща. 

Напомняме Ви, че кандидатурите за участие в Showcase програмата се подават на специалния сайт www.womex-apply.com до 13 март 2020 (петък) включително. На същия сайт ще намерите и подробностите каква информация за Вас и Вашия проект е необходимо да предоставите според избраната за кандидатстване категория. Таксата на кандидатура е 20 евро.

Подробна ингформация за начина за кандидатстване прочетете тук 

 

Вашият коментар

*

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg