За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

БМА отново организира национален щанд на Световното музикално изложение WOMEX

БМА продължава да работи активно в направление международна дейност, свързано с подпомагането на достъпа на качествената съвременна българска музика до световните музикални форуми. За втори по ред път Асоциация организира национален щанд на Световното музикално изложение WOMEX от 23 до 27 октомври 2019 в Тампере, Финландия, на който колегите ни ще имат възможност да представят своята музикална продукция. Музикалният жанров спектър е от ъндърграунд през етно в неговото безкрайно многообразие от местни култури, ърбън и електронен звук и комбинациите им до джаз и класическа музика – онази пъстра и неповторима палитра, която обобщаваме с името world music.

Както и през 2018, за своите членове Българска музикална асоциация е договорила преференциални цени на акредитациите и поема изцяло разходите по изграждането, брандинга и функционирането на националния ни щанд, както и по подготовката и издаването на каталога на представените музикалните проекти от България. Членовете на БМА, които искат да представят своите музикални проекти на изложението, е необходимо да присъстват лично или да изпратят свой представител в Тампере, Финландия. Това е изключително важен шанс да представите своята музика на нивото, което съответства на този форум, колеги!

Необходимо е да се направи предварителна акредитация за участие като:

  • Един участник на националния ни щанд може да представя няколко проекта;
  • Не повече от двама души могат да представят един и същи проект.

Цените на акредитациите, които се увеличават с приближаването на датите на провеждане през 2019, можете да видите на https://www.womex.com/take_part/register. Членовете на БМА ползват преференциална цена, която е равна на тази за групи от трима и повече души. За най-нетърпеливите участници най-изгодните финансови условия са до 21.06.2019 включително. Всички други разходи за пътуването и настаняването са за сметка на пътуващите колеги!

За включване на музикални проекти в националния каталог на България на WOMEX 2019 в Тампере НЕ ПО-КЪСНО от 1 септември 2019 е необходимо:

  • Да изпратите текст с информация за Вашия проект до 1 страница Word;
  • Не по-малко от 3 качествени снимки с резолюция 300 dpi;
  • От ключова важност е Вашата музика да е достъпна online.

Екипът на БМА остава на разположение за съдействие.

Международното музикално изложение WOMEX е най-голямата среща на музиканти в света и най-значимата конференция на глобалната музикална сцена. Срещата включва конферентна програма, търговско изложение, филмова програма и шоукейс фестивал. 25-то юбилейно издание на престижния форум се провежда в най-големия в скандинавските страни конгресен и концертен център Tampere Hall в партньорство с Rockadillo Production Oy, финландското Министерство на образованието и културата, градската управа на Тампере, туристическата платформа Visit Tampere и Music and Media Finland като стратегически партньор. Изложението отново ще се превърне в най-голямата музикална платформа за обмен на контакти, информация и най-новите музикални продукти от цял свят.

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg