За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

Представяне на новия учебник “Музикална теория и практика” – за вселената на музиката и преподаването й през 21 век

На 15 декември от 11.00 ч. в новото арт пространство Книгата / The Book в София ще се състои представянето на новия учебник “Музикална теория и практика” на Снежана Бахчеванова. Той предлага нов, подходящ за второто десетилетие на 21 век индивидуализиран подход към музикалната теория за онези, които искат да превърнат музиката в своя професия и съдба.

Разработен за професионалната програма на Voice Academy Singer-Songwriter, учебникът може да бъде ползван и в максимално широк кръг учебни програми и образователни форми извън системата на Министерство на културата и Министерство на образованието. Особено важно е неговото значение за съвременните артист – изпълнители в джаз, поп и рок жанровете.

Учебникът “Музикална теория и практика” е пътешествие във вселената на музиката, което дава възможност на преподавателя да избере най-подходящия ритъм в работата си с учениците, да насърчава техните търсения в музиката, импровизационни умения и работа в ансамбъл. Двете му части обобщават богатия опит на Снежана Бахчеванова като дългогодишен преподавател по пиано, солфеж, елементарна теория на музиката и хармония, история на музиката и хорознание. Нейният личен творчески път в изкуствата поставя специален отпечатък върху избрания подход за навлизане в тази сложна, но изключително важна тематика, която е в самото сърце на музиката. Почти като в думите на Карл Сейгън “Всички сме направени от звезден прах”, Снежана Бахчеванова ни казва: “Всички сме направени от музика.”

Представянето на новия учебник “Музикална теория и практика” в две части се осъществява с подкрепата на Българска музикална асоциация.

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg