За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

Успешно приключи най-големият форум за класическа музика Classical:NEXT

Най-големият форум за класическа музика Classical:NEXT приключи успешно миналата седмица. България за първи път имаше свои делегати в лицето на Мила Георгиева и Борис Кучков от Българска музикална асоциация. Те бяха сред над 1400 музикални професионалисти от 49 държави, които превърнаха единадесетото издание в най-голямото в историята на музикалните срещи.

Заместник – председателят на Българска музикална асоциация – Мила Георгиева, бе и сред говорителите в един от панелите, засягащи темата за Европейското финансиране и проблемите при кандидатстването в програмите.

“Заедно показахме, че има голяма, глобална общност от творци, които искат да обновят и да тласнат напред света на класическата музика”, заяви директорът на Classical:NEXT Фабиен Краузе: “професионалисти от и зад сцената на концертните зали, от звукозаписната индустрия, политиката, образователния сектор и много други демонстрираха в Classical:NEXT, че това е не само визия, а че промяната вече се случва в толкова много различни проекти и инициативи!”

Classical:NEXT е глобалният център за работа и обмен, посветен изцяло на класическата музика, обединяващ световната общност за класическа музика – артисти, мениджъри, водещи, оркестри, лейбъли, преподаватели, преса, медии, издатели и др., създавайки световно движение за проучване на потенциалните пътища напред в бъдещето.

Участието на българските делегати в този форум, демонстрира усилията и целите на БМА да разшири подкрепата и позиционирането на различните жанрове в международен план.

Международната дейност на БМА се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg