За контакти:
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

Управителен съвет

Христо Йоцов

Председател

Един от най-креативни музиканти на джаз сцената у нас, той учи в СМУ “Л. Пипков” и следва в Консерваторията в София в класа на проф. Добри Палиев. Христо Йоцов е автор на творби и аранжименти за джаз формации, биг бенд, симфонична, филмова и театрална музика. Работи с Милчо Левиев, Йълдъз Ибрахимова, Теодосий Спасов, Симеон Щерев, “Акустична версия” с Антони Дончев. Между 1982 и 1989 е барабанист и аранжор на Биг бенда на БНР. От 1989 води клас по ударни инструменти, професор е в отдел “Поп и джаз” в НМА “Панчо Владигеров”, продължава да открива млади джаз таланти.

Борис Кучков

Заместник-председател

Завършва СМУ “Добрин Петков” в Пловдив с класическо пеене в класа на доц. Елена Балджиева. Специализира при маестро Стоян Косьов и в майсторските класове на Маргарита Лилова и Калуди Калудов. От 2000 г. работи в Държавна опера Пловдив като артист – хорист и солист тенор.
В репертоара му са опери от Дж. Верди, Дж. Пучини, Ж. Бизе, В.А.Моцарт и оперети на Йохан Щраус, Ж. Офенбах, Дейл Васерман, А. Карастоянов, П. Владигеров. Гастролира в Европа и САЩ. Има значителен опит и в сферата на синдикалната дейност в музикално-сценичните изкуства.

Димитър Христов

Член на УС

Композитор, инструменталист, хоров и оркестров диригент, пътят му е свързан с българския фолклор от 7-годишен. Завършва СМУ “Филип Кутев” в Котел с тамбура, след това АМТИИ Пловдив с тамбура и дирижиране: хорово, оркестрово, народни състави. През 2014 специализира и в Московския педагогически институт “Михаил М. Иполитов – Иванов”.
Кариерата му е свързана с ФА “Тракия”, ансамбъл “Пирин” и с Оркестъра за народна музика на БНР. Пише вокално-инструментална, танцова, театрална и филмова музика. Един от основателите на етно групата “БУЛГАРА”.

Пейо Пеев

Член на УС

Един от най-известните ни рок музиканти, барабанист, основател на групите „Импулс” (1979) и „Спринт” (1981). Носител е на две награди от „Златният Орфей” през 1995 и 1996. През 1999 Пеев създава „The Sprint Project”, а през 2007 – продуцентската компания „The Sprint Production”. От 2008 е музикален директор на вече традиционния фестивал за нова българска поп-рок музика „София”. Основател е на Сдружението на независимите автори и продуценти на музика (СНАМП).

Мила Георгиева

Член на УС

Музикант, мениджър на артисти и предприемач в областта на градската култура. Завършва НМУ “Л. Пипков” със специалност пиано. Учи Масови комуникации, Връзки с обществеността и Мениджмънт и продуцентство в музикалните изкуства в НБУ. През 2010-2012 е Head of Talent management за България на Central European Media Enterprises (CME). Мила Георгиева има интереси и в сферата на правата на артистите и законодателството за култура и медии.

Атанас Карафезлиев

Член на УС

Един от най-изявените български тромбонисти днес – изпълнители и преподаватели – той учи в НУМСИ “Проф. Панчо Владигеров” Бургас и в Консерваторията в София. Кариерата му е свързана с награди от национални и международни конкурси, записи, фестивали у нас и в чужбина като солист и с камерни формации. Водач на тромбоните в Симфоничния оркестър на БНР. От 1994 професор д-р Карафезлиев е преподавател в НМА “Проф. П. Владигеров” и НМУ “Л. Пипков”.

Александър Обретенов

Член на УС

Александър Обретенов е роден в София 1978 година. Свири на бас китара от 15 годишен, а малко след като навършва 20 става част от най-популярната българска група D2, с която работи и до днес. Александър е носител на десетки музикални награди, участва в стотици концерти и фестивали в България и чужбина, (откривал за групи като Bon Jovi, Aerosmith, Guns ‘N Roses, и много други). Работи като студиен музикант и е част от концертните формации на Графа и Любо Киров. Води собствено радио шоу по “Tangra Mega Rock”.

Иван Неделев

Член на УС

Китарист с подчертан интерес към фънка и ретро колите, той избира да се занимава с арт мениджмънт в областтта на музиката и с организацията на музикални събития от различен ранг в цялата страна. По негова идея, организационни умения и ресурси бяха осъществени големи проекти като все по-популярния Капана фест, фестивалът Transfiguration 2015, многобройни концерти в Пловдив, София, Стара Загора и др. Мениджър е на емблематичното Bee Bop Cafe в сърцето на Пловдив.

Антоанела Петрова

Член на УС

Джаз певица, арт мениджър и продуцент, животът й е свързан с музиката от дете. Свири на флейта, учи пеене и актьорско майсторство, участва в различни младежки артистични проекти. От 2008 насам работи в съвместни проекти със Страцимир Павлов, Валери Ценков и Нейчо Петров – Реджи. С „Арт-е-факт“ има над 20 проекта с различни джаз формации и класически оркестри, два от които са авторски. Антоанела Петрова e солист в мюзикълите на Държавна опера Варна “Тримата мускетари” и “Зоро”.

За контакти:
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg