За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

Академия “Сибелиус” с международно проучване за мотивацията на класическите музиканти по време на COVID кризата 

Музикална академия “Сибелиус” отправя покана към българските колеги класическа музика за участие в мащабно проучване в Европа и Латинска Америка, свързано с мотивацията им да продължат своите занимания и да запазят форма по време на COVID пандемията 2020 – 2021, когато концерти на живо не можеха да бъдат осъществявани. 

Академията “Сибелиус” е водещо учебно заведение в проучването в партньорство с Консерваторията в Мелбърн, Австралия. Ръководители на проекта са проф. Гуадалупе Лопес-Ингес – доцент “Музикално образование” в “Сибелиус”, вицепрезидент на Испанската асоциация за музикална психология и музикална интерпретация (AEPMIM) и редактор на списанието Revista Internacional de Educación Musical (ISME & Sage) и проф. Гари Макферсън. Проучването е одобрено от финландския Комитет по етика в проучванията и се провежда на английски и испански език.

Попълването на въпросника отнема между 15 и 20 минути.
Краен срок за участие: 30 юни 2021. 

Поканата за участие към музикантите класическа музика в България бе отправена лично от проф. Лопес чрез БМА благодарение на контактите, които осъществихме с Музикална академия “Сибелиус” на Световното изложение WOMEX в Тампере, Финландия, през 2019. А организаторите на проучването обясняват какъв тип информация търсят така: “Интересува ни Вашият опит във връзка с Вашата практика (вокална и инструментална) и запазване на форма като музиканти по време на пандемията. Получените данни са важни, за да бъдат намерени необходимите форми за подкрепа на професионалната кариера на класическите музиканти във времена на криза. Всеки споделен личен опит е изключително ценен за нас и ни дава уникална информация. Предварително Ви благодарим, че я споделяте с екипа на проучването!”   

ВЪПРОСНИК за мотивацията на класическите музиканти (английски език)  
ВЪПРОСНИК за мотивацията на класическите музиканти (испански език) 

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg