За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

Кандидатствайте за showcase програмата на Jazz Ahead 2020 до 31.10.2019!

Специализираното изложение JazzAhead! ще се проведе от 23 до 26 април 2020 в Бремен, Германия. Българска музикална асоциация отново ще организира официален национален щанд. Джаз форумът е най-големият в Европа и един от най-престижните в света не само със своята търговска и конферентна програма, но и с интересната си showcase част, за която кандидатстват музиканти от цял свят. Jazzahead събира всички професионалисти и културни оператори в областта на джаза на едно място. Showcase фестивалът дава изключителната възможност на участващите музиканти да свирят на живо пред професионална аудитория от програматори и директори на фестивали и клубове из цял свят, агенти, мениджъри и продуценти, което има за цел да доведе до директен интерес и предложения за участия.

Showcase събитията представляват 30 до 45-минутни концерти, които са неделима част от търговското изложение и освен за участниците във форума са отворени и за широката публика на изложението. Провежда се в четири категории (European, Overseas, German и Partner country) като дава възможност  на 16 европейски музикални проекти да бъдат селектирани за участие.

През тази година 31 октомври е крайният срок за подаването на кандидатури за участие в програмата 2020. Музикалните проекти ще бъдат оценявани от жури, съставено от директорите на най-големите европейски джаз фестивали по специална точкова система. Самото участие в селекцията на този изключителен форум е ценна възможност за нас – българските професионални музиканти – да представим работата си директно на вниманието на водещите мениджъри на престижните европейски фестивали, на които искаме да звучи все повече наша качествена музика. 

Всеки музикант с проект, съответстващ на изискванията за showcase, може да се регистрира самостоятелно за участие! Не са необходими посредници или представляващи го лейбъли. При регистрацията на Вашия музикален проект Българска музикална асоциация предоставя специален код за отстъпка от таксата за кандидатстване за showcase програмата. Обръщаме внимание, че кодът за отстъпка за таксата може да бъде ползван само от редовни членове на БМА с платен членски внос! В случай, че проектът ви не бъде одобрен от журито на JazzAhead, заплатената такса ще бъде върната в размер от 70%. 

Можете да видите цялата необходима информация за кандидатстването за showcase събитията на https://jazzahead.de/en/showcases/

Вашият коментар

*

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg