За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

БМА представя Рок майсторите Vol. 1 – ателие за рок’н’рол и блус

Когато вярваш в чудеса, първо вярвай в себе си …  A рок’н’рол вселената е точно това! Бунтарско чудо, в което има разкошна музика и увереност на музикантите в самите тях, в каузата и бунта им, в песните, които сътворяват. Същевременно това е и жанрът, в който най-много са онези, които сами са открили китарата и баса, барабаните и рок вокалите. И искат да ги превърнат в своя съдба.  

БМА има честта да представи първото събитие в своя нов образователен проект Рок майсторите: Vol. 1 – ателие за рок’н’рол и блус ще се състои на 25.10.2020 (неделя) в Sofia Live Club от 14.30 до … когато имаме желание за рок и блус! Започваме един много различен проект, в който известни, утвърдени и обичани рок музиканти ще протегнат ръка към младите си колеги, за да им покажат какво е необходимо, за да се превърнат в професионалисти в любимия си жанр без да изгубят нито молекула от бунтарския си нрав.

Проектът е част от програмата на Асоциацията под мотото “Образователни перспективи”, чиято цел и задача е повишаването на нивото на професионализма в българската музика, нейното популяризиране у нас и превръщането й в подходящ за средата на 21 век музикален продукт, достоен за европейските сцени. Проектът е създаден от екипа на БМА по идея и инициатива на Петър Георгиев Пешето – китари с подкрепата на Александър Обретенов – бас китарист на Д2 и член на Управителния съвет на организацията. 

Рок майсторите Vol. – ателие за рок’н’рол и блус ще се състои на 25.10.2020 (неделя) в Sofia Live Club в два модула:
МОДУЛ 1 – ОБРАЗОВАТЕЛЕН (от 14.30 до 18.30), в който преподавателите ще споделят професионални тънкости от рок занаята и сценичния му чар. В този модул участниците имат възможност да задават въпроси, да споделят идеи и да се пробват на сцената заедно с рок мастърите си в предварително зададения репертоар с 6 велики песни: 

  1. Little Wing – Jimmy Hendrix
  2.  Californication – Red Hot Chilli Peppers
  3. Sail Away (BURN) – Deep Purple
  4. Вкусът на времето – Щурците
  5. Рок в минало време – Щурците
  6.  Johnnie B Good – Chuck Berry  

Важно е участниците да се подготвят добре за този репертоар, за да не губим време в изучаването на място на песни, които всеки уважаващ себе си рокаджия знае и на сън. ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ : 20 лв

ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ ЗА УЧАСТИЕ чрез специалния online формуляр ТУК

МОДУЛ 2 – КОНЦЕРТЪТ (от 20.00 нататък, пък да става каквото ще!) На сцената ще се качат не само преподавателите, но и най-добре представилите се в образователния модул рокаджии и блусари.
ВХОД СВОБОДЕН! 

Преподавателите:
Тони Чембъра (вокали)
Той е един от най-стабилните и ефектни рок и блус вокали на родната ни сцена. Основател и бендлидер на рок група “Монолит”, създадена през далечната 1983. Многократен носител е на награди от музикални конкурси, с номинации за най-добър рок вокалист и хиляди концерти и участия. С повече от 30 години кариера, Тони Чембъра и “Монолит” създават хитове като „Здравей“ ,”Хулиган”, “Какво си ти”. От 1991 насам “Монолит” имат 10 авторски албума, най-новият от тях излезе през 2019. Тони Чембъра е постоянен гост музикант в колаборация с известни наши композитори като Александър Савелиев и Кристиян Бояджиев, както и с поета Александър Петров. Тони има и два самостоятелни албума: „Alien“ 1996 и „The voice of Monolith – Tony & friends“ 2010

Петър Георгиев Пешето (китари, вокали)
Той е един от емблематичните китаристи на българския рок и блус вече над 30 години. Китарист, композитор и текстописец на свободна практика в съвместни проекти с Кирил Маричков, Валди Тотев – Щурците, рок група Фактор,  блус рок група Делта Рустърс, първа китара в рок група на Ангел Ангелов Джендема, дует с Михаил Белчев – китари, Кирил Калев – Приятелите на песента – китари и много други. Пешето бе строг, но справедлив член на жури на Поп-рок фестивала в Несебър 2019. Съавтор и изпълнител (китари и вокали) в първия албум на блус рок група Делта Рустърс през 2019, очакваме с интерес неговия самостоятелен авторски албум през 2021. Петър Георгиев Пешето е композитор на филмова музика за игрални и документални филми: “ОМБРЕ” 2014 с режисьор Захари Паунов по сценарий на Емил Тонев, “Сомбреро блус” 1999 под режисурата на Илиян Симеонов по сценарий на Емил Тонев и  “Възможни разстояния” 1992 – документален филм на Иглика Трифонова. 

Александър Обретенов (бас)
Басист на Д2 от самото начало на групата, той е ключова фигура и в Panican Whyasker, в концерти на Любо Киров, Графа, Михаела Филева, Ъпсурт, Легендите и много други. Участвал в реализирането на десетки студийни проекти, рекламни клипове и филмова музика. Спомняте си “Диви и щастливи”, нали? Водещ на радио предаване по Tangra Mega Rock, изпълнителен продуцент на телевизионния формат “Голямото Rock Междучасие”. В своята 20-годишна кариера е басист в десетки национални и европейски турнета и благотворителни прояви. Открива с различни формации концертите на Aerosmith, Bon Jovi, Guns’N’Roses, Kaiser Chiefs, Editors, NIN, Prodigy, Gorrilaz Sound System, Serj Tankjan, Grandmaster Flash и други. От 2018 Александър Обретенов е член на Управителния съвет на Българска музикална асоциация.  

Георги Марков Jr (барабани)
Има нещо логично в това Jr да се заеме с барабани също като Senior, нали? Но и не е много лесно.  Jr. започва да свири на барабани на 10. На 15 вече свири в първата си група, а година по-късно прави и първите си записи в студио. На 17 се присъединява към рок групата “Монолит”, докато през уикендите забива с клубната банда Дърти Пърчиз. През 2001 заминава в САЩ, където завършва музика в Highland Community College и University of Kansas със специалност Jazz Studies. През 2005 записва албума Poor Boy Blues на блусаря Jerry Forney с неговата блус банда. През 2006 вече в Ню Йорк свири с група Kagero – смесица от балкански ритми и мелодии и акустичен рок, а през 2008 бандата записва дебютния си едноименен албум. Връща се в България през 2008. Свири с групите Strings и Мастило, Дани Милев Бенд и Funkalero. През 2010 Жоро Марков основава Читалището – сайта, посветен на уроци по изкуство. Целта на сайта е да улесни развитието на частни преподаватели и школи, които извършват дейност в областта на изкуството. А през 2013 осъществява една голяма своя мечта: школата по музика Band House.  

Модератор, водещ и втори бас на Рок майсторите Vol. 1 – ателие за рок’н’рол и блус: Мартин Найденов (бас) This Burning Day

Фейсбук събитие Рок майсторите Vol. 1 

За допълнителни въпроси и уточнения за участие в проекта members@bgma.bg и +359878739555

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg