За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

Първото обучение в проекта “Мотивация и работа в екип в съвременния оперен театър” е факт!

На 24 ноември 2018 в конферентната зала на Регионалния исторически музей Стара Загора в партньорство с Държавна опера Стара Загора се проведе обучението “Мотивация, ангажираност и удовлетворение от творческия процес в оркестъра”. Събитието е първото в дългосрочния образователен проект на БМА “Мотивация и работа в екип в музикалните състави в съвременния оперен театър” и се осъществява с финансовата подкрепа на ПРОФОН. 

Структурата и съдържанието на обучението бе разработена специално от обучаващия в проекта ни г-ца Кристина Никова за оркестъра на Държавна опера Стара Загора благодарение на предварителната ефективна комуникация както с ръководството на Операта в лицето на административния директор г-н Славчо Николов, така и на споделените наблюдения на диригента Димитър Косев. Негова е и инициативата за разработването на този образователен проект на БМА. Целта бе да бъдат открити и анализирани основните мотивиращи и демотивиращи фактори в работата на оркестъра и влиянието им върху творческия процес и крайния музикален продукт. 

В събитието в Регионалния исторически музей участваха всички концерт майстори и водачи на групи на оркестъра на Операта. Те се включиха активно в продължилото над 6 часа обучение. Колегите показаха позитивен интерес към тази форма на комуникация, която е нова за страната ни, но е добре позната и с доказан положителен ефект сред оркестрите и други музикални състави в класическата музика в Европа и Северна Америка. Благодарим им за подкрепата! 

Всички участници в образователното събитие получават сертификат за успешно преминато първо ниво обучение в пилотния проект на Българска музикална асоциация, а получената информация след попълването на специална анкетна карта, която отразява обсъжданите теми по време на обучението и впечатленията на колегите ни, ще бъде обобщена и основните изводи от нея комуникирани с ръководството на Държавна опера Стара Загора. Вярваме, че това и следващите обучения в този проект ще бъдат от полза за подобряването на комуникацията в оркестъра и в Операта, както и за повишаването на качеството на музикалния продукт, който те представят пред публиката в Стара Загора и страната.

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg