За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

Финландската пианистка Лаура Микола открива ppIANISSIMO 2016

Финландската пианистка Лаура Микола, носителка на втора награда на престижния клавирен конкурс „Кралица Елизабет” в Брюксел и още редица отличия, ще открие специалното нордско издание на ХIХ-я Международен фестивал за съвременна клавирна музика ppIANISSIMO 2016. На 13 април в Студио 1 на Българското национално радио Лаура Микола ще изнесе солов клавирен рецитал с музика от Ейноюхани Раутавара, Каия Саариахо, Еса-Пека Салонен, Йоуко Тьотерстрьом & Ян Сибелиус.
Деветнадесетият международен фестивал за съвременна клавирна музика ppIANISSIMO, който представя в 5 фестивални дни и 12 събития в София и Пловдив малко познатата в България художествена музика на северните страни ще се проведе от 13 до 17 април тази година. Гостуващите на фестивала 13 първокласни изпълнители от Финландия, Дания, Швеция, Исландия и Норвегия, както и 8 изтъкнати български музиканти и един актьор ще представят класически шедьоври от ХХ век и водещите съвременни тенденции в соловата клавирна, камерната, експерименталната електроакустична и джаз музиката, наред с избрани образци от поезията на Скандинавския север. Международният фестивал за съвременна клавирна музика ppIANISSIMO е уникален като концепция в световен мащаб и от години е единственият форум в България, изцяло посветен на съвременната музика. Фокусиран главно върху неизчерпаемите възможности на пианото не само като клавишен, но и като перкусионен инструмент, фестивалът е своеобразна лаборатория за съвременно изкуство – творческо пространство за утвърдени и дебютиращи интерпретатори, изследващи сложните процеси на съвременната клавирна естетика. От тази година фестивалът си партнира с Българска музикална асоциация.

Повече за ХIХ Международен фестивал за съвременна клавирна музика ppIANISSIMO 2016 и съпътстващата програма четете тук:  ppIANISSIMO 2016

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg