За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

Константин Костов в #MyMusic

Константин Костов твори в областта на модерния джаз. Неговата авторска музика е съчетана с фолклорни елементи, както и преработки на класически произведения с джаз. Завършва музикалното си образование в мюнхенската Музикална академия при легендарния проф. Леонид Чижик. От 2008 г. е преподавател в същата Академия. Изявява се на много световни сцени и международни фестивали в цяла Европа и Азия. Издал е общо четири самостоятелни албуми и е записвал с много известни музиканти.

В последните години работи с полски музиканти също за полската телевизия Полсат. Свирил е със световно известни музиканти като Robby Ameen, Gregory Porter и др. Наскоро музикален видео клип, направен от полския режисьор Олга Чизикиевич (Olga Czyzykiewicz) с негова музика, печели първо място на международния музикален и филмов фестивал Audioshoot с песента “Genesis”, изпята от Agnieszka Hekiert.

През 2021 Константин Костов издава албума “М.Мусоргски – Картини от една изложба за джаз трио” (M.Mussorgsky – Pictures at an Exhibition for Jazz Trio), в който участват Христо Йоцов и Димитър Карамфилов.

 

Официален сайт
Официална фейсбук страница
Spotify
Badcamp

 

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg