За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

JazzAhead 2020: Вашите проекти в българския каталог

За втори път БМА организира официален национален щанд на най-голямото специализирано джаз изложение в Европа JazzAhead!. Изложението ще се състои от 23 до 26.04.2020 в Бремен, Германия. Участието в събитието продължава линията на БМА, свързана с подпомагането на представянето на качествената съвременна българска музика, музикални проекти и артист – изпълнители на световните музикални форуми.

Екипът на БМА стартира подготовката на каталога за националния ни щанд и YouTube play list в Бремен. За да бъде включен Вашият джаз проект е необходимо:

  • Да сте редовен член на Българска музикална асоциация с платен членски внос за целия период на членството си в организацията;
  • Да предоставите текст за проекта Ви на английски език до 900 знака;
  • Актуална, качествена снимка с резолюция 300 dpi;
  • 3 до 5 линка към качествени видео клипове в YouTube;
  • Да осигурите представител на проекта Ви на място в Бремен за периода на изложението 23 – 26.04.2020. Присъствието му се удостоверява с копие от документа (e-mail) за направена акредитация в системата на JazzAhead на щанда на БМА. 
  • Осигуряването на допълнителните рекламни материали за проектите (флайери, брошури, CD и др.), транспортирането и презентирането им е ангажимент на представителя на проекта на изложението.

Екипът на БМА съдейства с предоставянето на специален код за отстъпка при заплащането на акредитацията, която е за сметка на представителя на проекта и/ или музикантите, участващи в него.

Краен срок за изпращане на материалите и представяне на акредитациите е 20.03.2020 (неделя) включително. За допълнителна информация за участието в JazzAhead! можете да се свържете с изпълнителния директор на БМА Весела Кондакова на мейл ceo@bgma.bg  и на телефон 0884799759. Материали, които не отговарят на посочените по-горе изисквания или изпратени след крайния срок НЕ СЕ приемат. 

Специализираното световно изложение JazzAhead! e добре познато на българските джаз музиканти, част от които са участвали на форума в лично качество. Изложението има търговски характер и е ключово място за срещи на международната джаз сцена, където се събират изложители от цяла Европа и света: агенции, лейбъли, артисти, специализирани медии, продуценти, дистрибутори, промоутъри и организатори на събития. JazzAhead! включва шоукейс фестивал (за 2020 за първи път имахме подадени 5 български кандидатури), конференции и градски джаз фестивал на 30 сцени в колаборация с CLUBNIGHT в Бремен. 2020 е юбилейна за изложението – 15 години от създаването на форума и 10 – от създаването на градския джаз фестивал. Както и на WOMEX 2019, така и на JazzAhead 2020 държавата-партньор е Канада, чиято джаз музика ще бъде във фокуса на фестивалните програми. Канадска ще бъде и вечерта на откриването на изложението на 23.04.2020. 

Още за Международното специализирано изложение JazzAhead! вижте на: https://jazzahead.de/en/

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg