За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

Срещите на екипа на БМА с колеги и общинските ръководства в Ботевград и Враца

През януари 2015 продължихме добрата традиция от ноември и декември 2014 с поредицата от конструктивни и интересни срещи с колеги – музиканти и общинските ръководства, свързани с културата по места. След градовете в Южна България, след Враца и Перник, след Плевен и Русе дойде време да се насочим към Западна България. Но преди това още на 8 януари по гореща препоръка на съмишленици посетихме Ботевград и за втори път Враца.

Ботевград: Екипът на БМА (Калин Вельов – изпълнителен директор и Кръстина Денчева – PR & комуникации, координатор събития) се срещна с музикантите от Общинския духов оркестър Ботевград. Без съмнение това бе една от най-интересните срещи до момента от обиколката на екипа на БМА из страната. Започна с представяне на организацията, продължи с въпроси за структурата и проектите ни и завърши с джем сешън. Защото музиката е това, което ни обединява … Специални благодарности на г-жа Иванка Савова – диригент на Общинския духов оркестър – за перфектната организация, както и на г-н Константин Гайдарски – диригент на Младежкия духов оркестър и Общинския брас бенд в града – за проявения интерес и конструктивно отношение. Снимки от тази среща вижте тук

Екипът на БМА представи организацията и нашите идеи и проекти и пред г-жа Веселка Божкова – главен експерт в отдел “Култура и вероизповедание”. В момента се финализира рамковото споразумение с Община Ботевград и вече е ясно, че БМА има официална покана да поеме музикалната част на двете най-големи събития в града през м. май.

Враца: След срещата ни с музикантите от Врачанската филхармония (днес, уви, известна и като “Симфониета”) през ноември 2014, екипът на БМА се срещна с г-жа Радосвета Крумова – началник отдел “Култура” в Община Враца. В работна и позитивна атмосфера представихме нашите проекти, които считаме, че биха представлявали интерес за общинския екип, и получихме принципна покана БМА да се включи в централните културни събития на Враца: Ботевите дни 29 май – 2 юни 2015. В момента се оформя рамковото споразумение с Община Враца.

Информацията за подписаните рамкови споразумения с общините и предстоящите музикални проекти ще бъде своевременно публикувана на сайта на БМА и споделена на страницата ни във фейсбук.

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg