За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

Майсторски класове на проф. Гьоргю Гивичан в проекта “Брасът и съвременната европейска музика” 18-20.11.2021

Понякога най-хубавите неща изискват наистина много търпение. Така се случи и с образователния ни проект “Брасът и съвременната европейска музика”. След двукратното му отлагане по обективни причини през 2020, вече няма съмнение, че програмата на проекта с преподавател проф. Гьоргю Гивичан – Унгария, която включва лекция, двата сертифицирани майсторски класа по тромбон и брас ансамбли и заключителен концерт на преподавателя и участниците в образователните събития, ще се състоят в три поредни дни от 18 до 20.11.2021.

“Брасът и съвременната европейска музика” е продължение на осъществения през март 2019 международен проект на Асоциацията “Тромбонът и съвременната европейска музика” с концерт на Слокар квартет и сертифициран майсторски клас на проф. Бранимир Слокар. БМА осъществи този проект с финансовата подкрепа на Столична програма “Култура”. 

“Брасът и съвременната европейска музика” 2021 включва:

  • Сертифициран майсторски клас за тромбон на 18.11.2020 
  • Лекционен модул и Сертифициран майсторски клас брас ансамбли на 19.11.2020
  • Заключителен концерт на проф. Гьоргю Гивичан и участници в майсторските класове в зала “БИАД” на ул. “Раковска” 108 в София на 20.11.2020 от 18.00   

Образователният проект “Брасът и съвременната европейска музика” се осъществява в партньорство с  НМА “Проф. Панчо Владигеров”

Във връзка със заповед РД-01-861 (21.10.21.) на Mинистъра на здравеопазването в сградата на Музикалната академия и сградата на БИАД хората ще бъдат допускани при представяне на един от следните документи:

  • Сертификат за завършена ваксинация. Допускат се лица с незавършен ваксинационен цикъл от двудозова ваксина с документ за първа доза със срок до 30 дни от датата на поставянето на първата доза от ваксината; 
  • Документ от PCR тест или бърз антигенен тест, удостоверяващ преболедуван Covid-19 през последните 12 месеца;
  • Документ за отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди влизането в сградата на НМА; 
  • Документ за отрицателен бърз антигенен тест, направен до 48 часа преди влизането в сградата на НМА.

Вижте детайлите за събитията в проекта:
Сертифициран майсторски клас по тромбон на проф. Гьоргю Гивичан
Сертифициран майсторски клас брас ансамбли на проф. Гьоргю Гивичан
Заключителен концерт на участниците в майсторските класове с проф. Гивичан

____________________________________________________________
Проф. Гьоргю Гивичан е един от най-атрактивните и успешни брас музиканти в света в последните 15 години. Завършва Музикалния факултет на Университета в Сегед, Унгария, Унгария, през 2001. Продължава образованието си в Музикалния колеж във Фрайбург, Германия, като студент на проф. Бранимир Слокар. По време на следването си печели стипендия на Симфоничния оркестър на радиото в Берлин, където свири 2 години. Гивичан е един от основателите на камерната формация Genesis Brass, която създава заедно с колеги – водачи на групи духови инструменти в различни оркестри в Берлин. Музикантите записват множество албуми, участват в концерти и телевизионни предавания. 

След завършване на колежа във Фрайбург Гивичан продължава обучението си в Музикалния факултет на Университета на изкуствата в Берн, Швейцария. Един от върховете в кариерата му като изпълнител е победата му в Международния брас конкурс в Porcia, Италия през 2003. От 2004 до 2019 е постоянен член на световно известния квартет на проф. Слокар като участва в многобройни концерти в цял свят и записи на над 10 албума.  

През 2005 започва преподавателска дейност в Музикалния факултет в Университета в Сегед в специалност тромбон. Гьоргю Гивичан изнася солови концерти и преподава в майсторски класове и различни квалификационни курсове в Португалия, Италия, Австрия, Япония, Бразилия, Аржентина, Южна Корея, Словения и САЩ. През 2013 защитава докторска степен в Музикалната академия “Ференц Лист” в Будапеща. От същата година до 2015 е солист – оркестрант във Филхармонията на Катар. От 2019 е професор в Музикалната академия в Сегед, Унгария. 

Вашият коментар

*

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg