За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

БМА – партньор на “Голямото Rock междучасие” 2016

„Голямо междучасие” е създадено през 2008 г. като Национален конкурс за най-добра ученическа/училищна група в България. Досега са проведени осем поредни издания, с общо повече от 350 групи участници. Сред победителите са групите Panic station, Downer Kill, Iron Sharks, Savage Ravage, As Orchids Wither, а най-новото име е Bloodrush от Добрич.

Създатели и организатори на конкурса от самото му начало са Митко Кърнев и членовете на група D2. Ето как самият той представя проекта: „Когато започвахме с идеята, искахме да разберем има ли въобще групи в училищата. При регистрациите първата година бяхме удивени от над стоте групи участници предвид скромните очаквания, както и от успеха на последващото училищно турне “Ти си върхът, ама само баба ти го знае”, с подкрепата на Coca Cola. Съдейки и по следващите резултати, за няколко години успяхме основно да променим нагласите сред учениците, и днес, най-хубавото и модерно занимание за тях е да се учат да свирят на някакъв инструмент, и разбира се, да са част от рокгрупа!Взимайки предвид опита, съвместно с БНТ създадохме проект за телевизионен формат „Голямото Rock Междучасие”.“

Конкурс за най-добра млада (до 22 г.) или училищна група.
Десет групи, шест концерта, „кемп” с финалистите, ментор, тричленно жури, музикални учители, стилисти. Елиминации, „спасяване” на групи.
Голяма награда: музикално оборудване, видеоклип и сингъл.

Българска музикална асоциация подпомага като партньор формата и накрая дава специална награда – група Anekdot получават 6 месеца онлайн обучение с най-големи световни имена в ArtistWorks. Членски карти на БМА получават и всички финалисти.

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg