За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

6 български джаз проекта на сцената на Европейската джаз конференция 2020

Вече са известни българските джаз проекти, които ще звучат в showcase програмата на Европейската джаз конференция в София на 11 и 12 септември 2020 в НДК. В рамките на поканата за участие от 7 до 10 март 2020 са получени 57 кандидатури. Проектите са оценени от международно жури, съставено от директорите на най-големите фестивали и клубове в Европа – членове на Европейската джаз мрежаИзбраните български джаз изпълнители ще имат възможността да представят своите музикални проекти пред международна аудитория от промоутъри, директори на фестивали, клубове и музикални сцени, мениджъри, агенти и журналисти. Организаторите изказват поздравления на избраните музиканти и благодарят на всички кандидати като отбелязват, че качеството е било изключително високо и това сериозно е затруднило журито при избора на само шест проекта.

Избраните проекти са:

 • Бодуров трио
  Димитър Бодуров – пиано
  Михаил Иванов – контрабас
  Jens Dueppe – барабани 
 • Белева & Хаджигрудев дуо
  Христина Белева – гъдулка
  Васил Хаджигрудев – контрабас 
 • Via Mavis
  Виктор Бенев – MalletKAT
  Виктория Кирилова – контрабас
  Мартин Хафизи – барабани
 • Дуо Карпаров & Дончев
  Владимир Карпаров – саксофон
  Антони Дончев – пиано 
 • Христо Йоцов: Jazz Cats
  Христо Йоцов – барабани
  Димитър Карамфилов – контрабас
  Арнау Гарофе Фарас – саксофон
  Любо Цанев – пиано
 • Братя Владигерови &Бенд
  Александър Владигеров – тромпет и флюгелхорн
  Константин Владигеров – пиано
  Владимир Карпаров – саксофон
  Димитър Карамитев – кавал
  Петър Славов – бас
  Стоян Янкулов – барабани

Седмото издание на най-престижния европейски джаз форум ще се проведе в София от 10 до 13 септември 2020. Съорганизатори от българска страна са Фондация A to ZСтолична община и Националният дворец на културата в партньорство с Министерство на културата и Представителството на Европейската комисия в България. В конференцията ще участват над 400 ключови фигури в сферата: организатори, програмни директори, мениджъри и продуценти на международни фестивали, културни оператори от Европа и света. Сред емблематичните събития, които ще имат свои представители на този висш джаз форум, са фестивалите North Sea JazzEFG London Jazz FestivalELBJazz, както и знакови джаз клубове като Ronnie ScottPorgy & Bess и много други.

Актуалната информация за предстоящото събитие следете на официалните сайтове и страниците в социалните мрежи на A to JazZ FestivalEurope Jazz Network и Българска музикална асоциация.

За допълнителна информация: info@atojazz.bg

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg