За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

БМА подкрепи инициативата "Дом за Пловдивската опера"

Българска музикална асоциация подкрепи гражданската инициатива за построяване на сграда за Пловдивската опера под надслов „Дом за Пловдивската опера“. Инициативен комитет от гр. Пловдив в който влизат инж. Любозар Фратев,  д-р Мариана Чолакова, доц. д-р Никола Добрев, арх. Илко Николов и икономистът Георги Стоев, на 4 април 2016 поставиха начало на публично обсъждане и акция за привличане на съмишленици.

Пловдивска опера е една от символните институции за върховете на музикалната култура в България. В последните години тя все по-активно се превръща и в притегателен център за световни имена на изпълнителското изкуство. Да бъде построена нова оперна сграда е мисия, в името на която се надяваме да се обединят не само гражданите на Пловдив, а и всички институции, от които това зависи.

Българска музикална асоциация като национално представена организация веднага застана зад каузата за изграждане на дом за един от най-престижните културни институти в България – пловдивската опера. Заради обявения регламент, според който в организираната от инициативния комитет подписка в подкрепа на предложението за самостоятелна сграда на Пловдивската опера могат да участват само граждани на град Пловдив, Асоциацията упълномощи двама от членовете на Управителния съвет – Борис Кучков и Иван Неделев да представляват Българска музикална асоциация.

Междувременно в писма до кмета на гр. Пловдив – инж. Иван Тотев, до Общинския съвет и до Инициативния комитет на „Дом за Пловдивската опера“, Българска музикална асоциация заяви подкрепата си и готовността да бъде не само съпричастна към тази благородна кауза, но и да съдейства пред институциите, от които зависи реализирането на проекта.

Призоваваме всички наши членове от град Пловдив да подкрепят подписката, която приключва на 5 юни!

Актуална информация може да откриете на сайта на иницативата „Дом за Пловдивската опера“: http://www.domoperaplovdiv.org

Фейсбук страница на инициативата: Дом за Пловдивската Опера

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg