За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

БМА ще домакинства Европейския музикален форум в София

Българска музикална асоциация ще бъде домакин на дванадесетото издание на Европейския музикален форум (European Forum on Music – EFM), който ще се проведе от 5 до 7 юни в Регионален център за съвременни изкуства “Топлоцентрала”, София. Форумът е ежегодно събитие на Европейския музикален съвет (European Music Council – EMC), на който БМА е член от 2020 г. и тази година за първи път ще се проведе на територията на Балканите. 

Тазгодишното издание е на тема „Справедливост в музиката“ и ще включва панели, срещи и дискусии за това как да направим музикалния сектор справедлив за всички участници в него независимо от пол, възраст, неравнопоставеност, сексуална ориентация, раса, класа, етническа принадлежност, религия или друг статус, както е посочено в 10-ата цел на ООН за устойчиво развитие – “Намаляване на неравенството в и между държавите”. Събитието си поставя за цел да осигури платформа за дебат и обмен на добри практики относно теми като равния достъп до пазар и участие, справяне с географската дискриминация, подобряване на музикалното образование, ориентация в дигиталната трансформация и други предизвикателства пред създаването на справедливо и разнообразно музикално бъдеще.  

Не пропускайте да станете част от събитието, като се регистрирате ТУК до 22 май.

С предварителната програма можете да се запознаете ТУК.

Всяка година Европейския музикален съвет организира Европейски музикален форум (European Forum on Music), който събира над 150 професионалисти от Европа – представители на водещи европейски и национални музикални съвети, мрежи, европейски асоциации, които в рамките на три дни имат възможност да представят добри практики, вълнуващи музикални проекти, да обсъдят и начертаят посоките на необходимите политики, спрямо належащи проблеми и тенденции в бранша и да се срещнат със своите колеги, които споделят една и съща цел – устойчивото развитие на музикалния сектор. 

Европейския музикален съвет (ЕМС) е международна организация, посветена на развитието и популяризирането на всички жанрове и видове музика в Европа. Това е мрежа, която насърчава и подкрепя дейности, свързани с музиката, както за представители на национални музикални съвети, така и на европейски мрежи, участващи в областта на музикалното образование, творчество, изпълнение, участие, продукция и наследство.

Събитието се организира под патронажа на кмета на Столична община г-н Васил Терзиев и се провежда с финансовата подкрепа на Министерство на културата на Република България.

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg