За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

БМА продължава да работи за спешни мерки в независимия културен сектор

Въпреки предупрежденията от председателя на Комисията по култура и образование на Европейския парламент Сабине Ферхайен (Германия), въпреки водените преговори и предоставените от инициативната ни група данни за нанесените щети, Министерството на културата не направи никакви постъпки да използва момента и да заяви актуализация на своя бюджет между първо и второ четене на поисканата от Министерството на финансите цялостна актуализация на бюджета, която ще бъде гласувана днес – 06.04.2020.

БМА продължава да работи заедно с колегите от другите изкуства в независимия културен сектор за създаването на механизъм и реални мерки за подпомагане на най-тежко засегнатите от извънредното положение артисти, включително чрез търсене на подкрепа на международно ниво и в европейските институции – Европейски парламент и Европейска комисия. В тази критична ситуация пасивността на Министерството на културата е изненадваща и неприемлива. Това е лукс, който в никакъв случай не можем да си позволим! И няма да си го позволим!

#БМА #НезависимМузикант #ЗаДаИмаКултуравБългария

Цялата информация за извършената до момента работа и предприетите стъпки от БМА и Инициативната група ще намерите в секция “Новини” на официалния сайт на БМА. Видео кампанията ни в подкрепа на независимия музикален сектор вижте на официалната фейсбук страница на Асоциацията!

Вашият коментар

*

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg