За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

Българска музикална работилница 2019 в партньорство с БМА

Точно година по-късно на 28.09.2019 (събота) за втори път ще можем да посетим едно любопитно музикално събитие – специализирано изложение, което събира българи от страната и чужбина, създаващи електрически музикални инструменти (китари, басове, гъдулки), продукти и услуги на световно ниво. Българскaта музикална работилница отново ще се състои в клуб Joy Station в София от 10.00 до 18.30. Входът е свободен. Така всички, които се интересуват от този специфичен и изпълнен с изненади музикален свят, ще могат да му се насладят.

Първото издание на Българска музикална работилница бе посрещнато с интерес както от музикантите – професионалисти и любители, така и от колегите, ангажирани в музикалния сектор на услуги. В приятна работна атмосфера щандовете на изложителите и презентациите, в които се включиха известни български китаристи, бяха посетени от над 400 души. Екипът на БМА също бе заинтригуван от видяното. Любопитен аспект в присъствието ни на Работилницата беше, че се озовахме там по покана на … ентусиазирания ни плевенски колега, китарист (разбира се) и наш автор Мартин Найденов. Той ще бъде и вдъхновеният водещ на Българска музикална работилница 2019. Ако сте пропуснали събитието пред 2018, вижте репортажа на Евгени Василев в проекта ни “Виж музиката”.

И през 2019 организаторите на това много полезно събитие ще заложат на същия формат. На изложбените площи посетителите ще имат възможност да тестват представените музикални продукти, както и да разговарят с хората, които ги създават и работят за утвърждаването им като бранд на европейско и световно ниво. Презентациите на сцена отново ще дадат възможност на всички да се насладят на изпълнения на живо на наши известни китаристи и бас китаристи. Сред изложителите ще има както наложили се в сферата си лютиери като Костадин Димитров и Деян Денчев, така и сравнително нови лица в бранша като Стефан Кудев и Тотко Колев. Специален гост на Българска музикална работилница 2019 ще бъде лютиерът на акустични китари Дончо Иванов, който живее и работи в Канада. 

През 2019 Българска музикална асоциация е официален партньор на Българска музикална работилница. Асоциацията ще има свой самостоятелен панел от 15.00 до 16.00 с участието на известните китаристи Петър Георгиев – Пешето и Александър Обретенов (D2), които ще разкажат, покажат и изсвирят своите идеи за блус и рок. В часа на БМА те ще споделят и първа информация за атрактивния им съвместен проект, който ще стартира през 2020 по идея и с подкрепата на Асоциацията. 

Своя кратка презентация на Българска музикална работилница ще има и Voice Academy – първото българско частно музикално училище за поп и рок пеене. Организаторите са приготвили музикална томбола с разнообразни награди за посетителите, която ще бъде изтеглена  в края на събитието.  

Подробната програма на Българска музикална работилница 2019 следете на официалния й сайт. Фейсбук събитие: Българска Музикална Работилница 2019

Снимки: Българска музикална работилница 2018, БМА

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg