За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

Конференцията A to JazZ Talks 2019 изследва пътя към международната сцена

Фестивалът A to JazZ 2019 е домакин на конференция, в която световни експерти от сферата на джаза ще споделят най-ценното от дългогодишния си опит си. Богата програма очаква всички професионалисти в областта на музиката в първия ден от  фестивала на конференцията A to JazZ TalksПлатформата за обмен на опит и нови сътрудничества на международно ниво ще се проведе на 5 юли от 10:00 до 17:00 в литературен клуб “Перото” в НДК. Модератор на конференцията ще бъде Димитър Бодуров – пианист, композитор и продуцент, който вече 20 години живее и твори в Холандия.

Събитието се провежда под мотото „Път към международната сцена“. Специално за A to JazZ Talks у нас пристигат водещи имена от Европа и САЩ с дългогодишен опит в сферата на джаза. Във фокуса на вниманието ще бъдат стъпките, които един музикант следва да предприеме, за да пробие на световния пазар. Интересен акцент в програмата са менторските сесии, в които всеки присъстващ ще може да води лична дискусия с лекторите по конкретни въпроси, засягащи професионалното му развитие. В програмата на A to JazZ Talks 2019 е включен и презентационен панел на Национален фонд „Култура“ и Столична програма „Култура“ с фокус върху финансирането на творчески продукти и участия в международни форуми.

Лекторите на A to JazZ Talks 2019:

  • Катрин Маквикер (САЩ) – директор и основател на Music Works International, има тридесет-годишен опит като музикален агент, а сред имената, за чието развитие е допринесла, са Dianne Reeves, Wayne Shorter и Norah Jones.
  • Вирго Силламаа (Естония) – изпълнителен директор на експорт офис и център за развитие на музикалната индустрия Music Estonia, собственик и основател е на консултантска агенция Avarus, член на Управителния съвет на European Music Exporters Exchange, както и на Съвета на Baltic Film, Media, Arts and Communication School
  • Иън Патерсън (Великобритания) – музикален критик и журналист в най-престижното списание за джаз музика в Европа All About Jazz 
  • Улрих Бекерхоф (Германия) – артистичният директор на най-голямото изложение за джаз в Европа JazzAhead!

Участието в конференцията A to JazZ Talks е напълно безплатно. Необходима е  предварителна регистрация в Eventbrite поради ограничения брой места. Панелите и дискусиите ще се провеждат на английски език.

Пълната програма на конференцията A to JazZ Talks 2019 вижте тук. За повече информация, детайли и актуални новини около A to JazZ 2019 следете официалния сайт на фестивала www.atojazz.bg, социалните мрежи Facebook и Instagram.

Официални хаштагове на фестивала: #atojazz, #atojazzfestival, #atojazz2019.

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg