За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

16.01.2022 – удължен краен срок по програмите World Music Мениджмънт и FESTIVAL EXCHANGE в проекта MOST

Международният проект МОСТ си поставя за цел да подпомогне артисти – изпълнители и професионалисти в сферата на музикалния мениджмънт и събития да направят връзка със световния пазар в индустрията и да се възползват от неговите предимства. В продължение на 4 години (2020 – 2023) проектът дава летящ старт на международната кариера на избраните артисти и други професионалисти, за да получат подкрепа и видимост на международните музикални пазари, както и да повишат популярността на world музиката от Балканите в европейски мащаб. Международният проект MOST включва Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватска, Косово, Черна гора, Северна Македония, Румъния и Сърбия. 

16.01.2022 е удълженият краен срок в две от програмите в MOST:

WORLD MUSIC Мениджмънт за млади професионалисти – обучението е ориентирано към млади букинг агенти, мениджъри на артисти, промоутъри, организатори на фестивали, мениджъри на музикални пространства и други организатори на музикални събития, които в момента започват да изграждат своята кариера и мрежа от контакти. Целта е да бъде обучено ново поколение висококвалифицирани музикални професионалисти на световно ниво в сферата на world музиката от Балканите. Във фокуса на програмата са младите начинаещи мениджъри или студенти по културен мениджмънт, които се стремят да работят с музиканти от Балканския регион и да ги представят на световния пазар.
Вижте подробното представяне на програмата ТУК
ВАЖНО: Основният език на програма WORLD MUSIC Мениджмънт е английски! 

FESTIVAL EXCHANGE – програмата събира всяка година представители на 2×10 фестивали и клубове/концертни пространства: десет от Балканите и десет от други части на Европа. Те ще имат възможността да посетят колегите си и да работят заедно, както и да обменят артисти в рамките на програмата. Тяхното сътрудничество ще бъде улеснено от известен ментор. Обменът ще разшири професионалната мрежа и артистичния обхват на двете участващи страни. Обхватът на проекта в Балканския регион включва Албания, Босна и Херцеговина, България, Косово, Румъния, Северна Македония, Сърбия, Хърватска и Черна Гора. Европейските колеги на избраните балкански фестивали могат да бъдат от всяка друга страна в допустимите територии в рамките на програма “Творческа Европа”. Вижте подробното представяне на програмата ТУК.
ВАЖНО: Основният език на програмата FESTIVAL EXCHANGE е английски! 

16.01.2022 – краен срок за подаване на кандидатури в двете програми!
Още за международния проект МОСТ вижте ТУК 

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg