За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

Българска музикална асоциация изразява своято позиция относно дейността на телевизия "359TV"

Уважаеми членове на Българска музикална асоциация,

През април стартира новата българска ефирна музикална телевизия “359TV”.

Българска музикална асоциация желае да изяви своята негативна позиция спрямо нежеланието на “359TV” да сключи договор с организацията за колективно управление на сродни права “Профон” и отказа на стартиращата телевизия да изплаща възнаграждение за използването на записите на съответните носители на сродни права продуценти и изпълнители.

“359TV” е собственост на “359 Media Group” на Мария Бонева, които създават сайта за хипхоп музика в България www.359hiphop.com. Тази година от сайта организираха вторите български хипхоп награди “359 HipHop Awards 2014”, а през миналата година проведоха и фестивал в Пловдив. Неотдавна, сайтът отпразнува своя 10ти рожден ден.

Според неофициално предоставената ни, но категорична информация, “359TV” подава на продуцентите и на изпълнителите договори, с които да уреди правото на използване, като изключи възможността на правоносителите да получават възнаграждения за ротациите на записите си в ефира на телевизията.

Българска музикална асоциация призовава всички свои членове, които получат покана от телевизията да й предоставят своето съдържание за използване в ефирна на медията и съответния договор за това, да се свържат с нас, за да бъдат консултирани от юриста ни във връзка със съдържанието на споразумението и промените, които биха защитили по-ефективно техните права.

От екипа на БМА

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg