За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg

“Би-Боп-Хоп-Троп” на Джазаница (Jazzanitza) в #My Music

“Би-Боп-Хоп-Троп” е третият албум на групата Джазаница (Jazzanitza). В него Борислав Петров се опитва да създаде амалгама между българския инструментален фолклор и бибоп музиката, като пише авторски мелодии върху акордите на добре познати бибоп парчета. По този начин той успява да запази характера на българската народна музика, като същевременно осигурява необходимата импровизационна рамка на бибопа.

Музикантите от Джазаница (Jazzanitza) превеждат на езика на съвременния джаз някои от най-отличителните белези на българската народна музика – неравноделните ритми, орнаментираните мелодии и фолклорната изразност. Този проект, ръководен от барабаниста Борислав Петров, датира от 2008 г. и редица забележителни джаз музиканти от различни страни и поколения са били част от него. В сегашния състав на групата влизат младите надежди на българския етно-джаз Живко Василев – кавал и Борислав Илиев – китара/тамбура, както и дългогодишните музикални съратници на Борислав Петров: Димитър Льолев – саксофон и Михаил Иванов – контрабас. 

Албумът e достъпен на: https://optomusic.com/ на https://jazzanitza.bandcamp.com/, както и на онлайн стрийминг платформи като Spotify, YouTube, Applemusic.

Официален сайт

Официална фейсбук страница

Инстаграм профил

 

 

За контакти:
members@bgma.bg
+359 878 739 555
София 1000, ул. "Ген. Гурко" 70, ет. 3, ап. 9
За музикални събития: calendar@bgma.bg